Wintercross: Jó bemelegítés volt!

  Ezzel a német meghívásos versennyel indult számomra a kinti szezon. Egy kicsit még rozsdás vagyok, de a március 30-i kőszárhegyi versenyre már formában leszek.

  Nincs mese, most már komolyan kell venni a szezont. A frankebachi wintercross nagyon jól megmutatta a hiányosságaimat, amit a tétre menő versenyek előtt még fejlesztem kell. Hiányoznak a kilométerek még az MX1-es motorból és belőlem is, be kell vallanom! Bár a magyar csapatomnak, a HTS KTM-nek köszönhetően volt alkalmam a télen is nyúzni a vasat, sajnos azonban nem eleget. Ezt kitűnően megéreztem a Wintercrosson.

  Furcsa volt a pálya, nagyon ritmustalan volt a vonalvezetése, és az esőtől jól át is ázott. Brutálisan fogta a motort a sár, én meg izzadtam mint az állat, meg keményedett a kezem rendesen. Itt kezdődik az igazi motocross...amikor a fáradtságtól már nem is látsz a pályán, de egy belső erő hajt előre. Idén még nem mentem egyáltalán 30 plusz kettőt.

  Fejben sem vagyok még teljesen rendben. Az első futamban egy tök amatőr helyzetben bedőltem az egyik kanyarba, mint egy krumplis zsák. Pedig nagyon jó volt addig a futam, végig Kornél mögött tudtam menni az 5-6. helyen. Az eldőlésem egy kicsit visszavetett, de fel tudtam jönni a leintésig a 9. helyre.

  A második futamban a rajtot rontottam, a mezőny eleje elment, én pedig inkább ráálltam egy biztonsági tempóra.  Nem ez a verseny döntött a bajnoki címről, és a szezont sem szerettem volna egy sérüléssel nyitni. 12. lettem, összetettben pedig a 8., ami azért annyira nem rossz. Amiért kiutaztam, azt sikerült teljesítenem. Megtudtam, hogy nagyjából hol vagyok a nemzetközi mezőnyben, és azt is, hogy merre induljak a hátralévő időben.

  Amúgy csak ezen a versenyen mentem 10-essel; a nevezésnél elfelejtettünk rajtszámot igényelni, és ezt kaptam. Mondom, hogy még kicsit rozsdás vagyok :). 2013-ban a rajtszámom 242-es lesz itthon is. Sajnálom a 2-est, de a csapattal úgy döntöttünk, hogy a dekorok és mezek miatt így lesz a legjobb.

  A hazai szezon már most hétvégén elindul, de én csak a március 30-i kőszárhegyi Nyugat-kupán megyek itthon először. A monori hétvégén az osztrák bajnoki nyitányán, Paldauban leszek.

  Szponzorok: