Szlovák OB, 1. forduló: Otthagytam a fogam

  Remekül sikerült az év első éles 450-es fellépése. Szoknom kell még ugyan az MX1-es gépet, de nem lesz vele baj. A senkvicei verseny egyetlen fájó pontja, hogy kiverték a fogamat.

  Mivel a múlt hétvégén nem volt verseny Csehországban, és itthon sem kezdődött még el a magyar bajnokság, így a szlovák OB 1. fordulóján kötöttem ki. Kiváló alkalom volt, hogy egy kicsit összeszokjak a 450-es motorral, amit itthon és a német bajnokságban fogok majd használni.

  Egyelőre kevés kilométer van bennem a nagymotoron. Eddig rendszerint 350-essel edzettem, 250-essel pedig versenyeztem. Most már muszáj volt bevetni a 450-est is, mégsem akarok úgy kimenni az első német versenyre, hogy nem mentem még vele mezőnyben.

  Az őspremier mondhatom, jól sikerült. A cseh mezőny krémje is megjelent Senkvicében, kivétel a legjobbat, Martin Micheket. Szeretem ezt a pályát, mert lendületes és sok ugró van benne. Nagyon jól ki tudtam rajta használni a 450-es blokkban rejlő lehetőségeket. Jól sikerültek a rajtok, kemény csatákat vívtam az élmezőnnyel, minden klappolt. Sajnos kondicionálisan egyelőre érződik, hogy két év kimaradt az MX1-ből. Hiába éreztem magam toppon a téli felkészülés után, azért a 450-es gép fokozottabb erőnlétet igényel, mint kisebbek.

  Az első futamban szoros csatában a harmadik helyen végeztem, a második futamot sokáig vezettem, de bevallom, elfáradtam. A két rutinos öreg róka, Bartos és Cepelak előzött csak meg, így összetettben a harmadik lettem. Ami számomra megnyugtató volt, hogy az első cseh bajnokin nem velem voltak problémák, hanem a motorerővel, hiszen akik akkor előttem végeztek, most messze mögöttem értek célba. Ez újra önbizalommal töltött el, és sokkal nyugodtabban várom az ADAC nyitányt, ami most hétvégén került megrendezésre.

  Sajnos egy fájó veszteséggel járt ez a futam. Az egyik előttem haladó motor által kilőt kavics kiverte az egyik felső fogamat. El kell gondolkozzak egy fogvédőn, mint a Blake Baggett :).

  Szponzorok: