Nyugat Kupa, Liget: Éles teszt

  Végre eljutottam a kedvenc MX sorozatom versenyére. Eddig a külföldi programom miatt nem tudtam indulni a Nyugat Kupán, de most pótoltam. Az élmény mindenért kárpótolt.

  Van Magyarországon ez a kis családias, amatőr kupasorozat, a Nyugat Kupa, amit egy nagyon közeli barátom, a Rákos Robi hívott életre és tart kézben a mai napig. Ha tehetem, akkor mindig örömmel fogadom a meghívásukat, hiszen rendkívül jól szervezett az egész. A versenyzést tartom a legjobb edzésnek, ez is benne van, amikor elmegyek a Nyugat Kupára.

  Sajnos a külföldi elfoglaltságaim miatt eddig nem tudtam megoldani az indulást, de az elmúlt hétvégén, a sorozat negyedik fordulóján, Ligeten rajthoz tudtam állni. A szívem csücske ez a pálya, sokat edzem itt, ismerem, mint a tenyeremet. Szerencsére az időjárás is a kegyeibe fogadott minket, így végre száraz pályán is mehettem a 2014-es 250-es KTM-mel.

  Sok néző látogatott ki a versenyre, aminek azért is örültem nagyon, mert ez nekem szinte hazai pálya, rengeteg ismerős arccal találkoztam a depóban. Elsősorban nekik motoroztam ezen a napon, próbáltam a lehető leglátványosabban körbe menni a pályán, ha már megtiszteltek minket a jelenlétükkel.

  A profi kategória futamait megnyertem, de ennél is fontosabb volt a száraz beállítások tesztelése, és a sérült térdem megdolgoztatása. Napról-napra jobban érzem magam, már nem annyira hátráltat a motorozásban, mint korábban, ami jó hír, mert külföldön fontos, hogy bírjam szuflával az iramot. A neheze még csak most jön, minden apró részlet nagyobb hangsúly kap innentől.

  Remélem az év során lesz még alkalmam indulni a Nyugat Kupán, mert tényleg nagyon jó hangulatúak a rendezvények. Ha még nem tapasztaltátok testközelből, akkor mindenképpen kerítsetek rá sort. Most ugyan egy kis szünet jön, a legközelebbi versenyük augusztus 18-án lesz Ácson.

  Szponzorok: