Német MX, Ried: Újra a csúcsformában!

  Nagyon nehéz hétvégén vagyunk túl! Erős mezőny, nagy meleg: ez volt szerintem a két legnagyobb ellenfél mindenkinek. Szombaton a kvalin próbáltam menni ahogy tudok, de sajnos hiába mozogtam a top 5-ben végig, 7. lettem. Az utolsó gyors köreimben már nagyon tele volt a pálya, nem tudtam egy tiszta kört menni, amit sajnálok, mert bennem maradt szerintem 1 másodperc. A szombati nap a távolugró versennyel zárult. Az elmúlt években mindig indultam rajta, tavaly sajnos lecsúsztam a dobogóról. Most második lettem, aminek nagyon örültem, plusz nem mindennap ugrik az ember ötödik teli gázon 54 métert. Élveztem!

  Vasárnap az első futamban elég jól sikerült a rajtom, viszont jó páran legyorsultak a hosszú riedi rajtegyenesben. A 350-es itt hátrányban volt a 450-esekkel szemben, de aztán amit elvesztettem a rajtnál, utána próbáltam visszahozni. Az utolsó 7-8 perc a 38 fokban "gyilkos" volt, de megcsináltam, 12. lettem. A második futamban magamat is megleptem az első fél körben. Elrontottam a rajtot viszont nagyon jókat tudtam előzni, pár kör alatt top 10-ben voltam. Egy ugrón viszont nem voltam elég óvatos, Neugebauer megtorpant előttem a lendületes hátsó hullámsor utáni tripla felugrón és motorján landoltam, elestem. Semmi bajom nem lett, de jó pár helyet visszaestem és kuplungkarom is lehajlott. 22. körül feljöttem a 12. helyig.

  Nagyon jó érzés volt végre versenyezni és nem saját magaddal küzdeni, ezért dolgozom régóta, bár még nem érzem magam csúcsformában! Nagyon köszönöm kitartó csapatomnak a támogatást. Nem sokan hittek bennem a szezon elején, de ők igen, és most sikerült elérnünk egy jónak mondható nemzetközi eredményt, ami még több munkával sokkal jobb is lehet még. Köszönöm a csapat összes tagjának a segítséget, nagyon jó hétvége volt, igazi csapatmunkával! Apának, mint mindig most is köszönöm a szerelést, barátnőmnek pedig a gondoskodást. Ezek az apróságok nagyon fontosak egy ilyen stresszes hétvégén. A HTS KTM 350 SX-F kiválóan működött, a WP Havasi futómű szintén, jó technika nélkül minden versenyző csak fél ember. MXmániának hálás vagyok a támogatásért és a Scorpion sisakokért. Párszor már megmentették az irhámat, most is!

  Köszönöm, hogy bíztok bennem, csak ez lendít át a rossz időszakokon. Találkozzunk Kókán most vasárnap.

  1. futam: 12.
  2. futam: 12.
  Összetett: 12.

  Szponzorok: