Magyar OB, 4. forduló: Újra csúcsformában

  Az év eleji térdsérülésem óta most éreztem először magam top formában. Újabb kettős futamgyőzelemmel növeltem előnyömet a magyar bajnokságban, amivel nagy lépést tettem a címvédés felé.

  A kókai pályához speciális viszony fűz: valamiért mindig jó volt hozzám! Nyertem már itt az évek során valamennyi kategóriában, sárban, forróságban, egészségesen, vagy akár sérülten is. A vonalvezetése a régimódi pályákét idézi. Nagy lefelék és felfelék vannak benne, de a hátsó szakaszon meg van egy technikás, csiki-csuki része is. Nagyon fontosak itt a jó beállítások. Az már fél győzelem!

  A versenyt megelőző héten volt egy szabad hétvégém. Ez sajnos teljesen felborította a bioritmusomat. Ebből is látszik, hogy nem nagyon szoktam lazsálni a szezonban. Túledzettem magam, ezért nagyon fáradtnak éreztem magam a verseny napján. Ez talán kívülről nem látszódott, viszont a sisak alatt le kellett győznöm saját magam.

  Az edzések jól mentek, hamar ráéreztem a pálya ritmusára, könnyedén nyertem őket, még ha köridőben maradt is bennem egy kicsi. A futamokra a szokásos taktikával készültem: jó rajt, az elején nagy tempó, majd’ az ellenfelekhez viszonyított távolság fényében egy kis lazítás.  Az első futam egész jól alakult addig, míg be nem kaptam egy követ az egyik lekörözöttől. A bal csuklómat sértette meg, rendesen bedagadt a leintésre. Szerencsére a pozíciómat nem befolyásolta a dolog, összeszorított fogakkal első lettem. A második futamban sikerült bealudnom a rajtot, amit ügyesen kihasznált Firtosvári Gábor. Az első pár körben egy izgalmas csata bontagozott ki közöttünk, de elkövetett egy hibát, így könnyedén el tudtam menni mellette. Innen már kontroll alatt tartottam az eseményeket, újabb kettős futamgyőzelemhez segítettem a csapatomat, a HTS KTM Teamet.

  Ebben a futamban volt egy nagyon meleg helyzetem, amit a beágyazott videón is láttok. Az egyik leugrót kicsit benéztem. Nem sok tartotta, hogy átfordulok a kormányon, de szerencsére az őrangyalom tette a dolgát. Ilyenkor azért átfut az ember agyán egy-két dolog. Az új vezetési technikának, és a 4T motoroknak köszönhetően nagyon felgyorsult ez a sportág, ezért a legapróbb hibából is komoly sérülések lehetnek. Engem eddig szerencsére elkerültek ezek, nem kellett még szezonokat kihagynom.

  Magamon is látom, hogy a kisebb sérülések is mennyire visszavetnek a teljesítményemben. A szezon előtt csúcsformában voltam, nagyon tudatosan készültem, sokat tudtam motorozni télen, voltam a csapattal Olaszországban. Aztán a magyar bajnoki előtt jött az ominózus térdsérülés, és a csigolyáimmal is voltak problémák. A magyar bajnoki fordulók eredményeit nem befolyásolták ezek a gondok, a külföldi viadalokon viszont látszódott, hogy mennyit romlott a formám. Ezt, úgy érzem, mostanra sikerült kihevernem, így most már tényleg csak a motorozásra kell koncentrálnom.

  Köszönöm a csapatom és a szponzoraim támogatását, nektek pedig az állandó szurkolást. Nagyon jóleső érzés, hogy itthon nekem van a legnagyobb szurkolótáborom. Legalábbis én így érzem! A következő magyar bajnoki majd csak augusztus végén lesz, de addig várnak rám még cseh, német és Nyugat-kupa fordulók. Addig is legyetek jók és majd találkozunk a depóban!

  MX2 összetett végeredmény
    1. SZVOBODA Bence
    2. FIRTOSVÁRI Gábor
    3. NAGY Alex
    4. KARNER Philipp
    5. ROZGONYI Ákos
    6. BÓDIS Roland
    7. BERMASCHLAGER Manuel
    8. HEINZ Christoph
    9. KRUSS Károly
  10. RAGATS Roland

  MX2 pontállás 4 forduló után
    1. Szvoboda Bence / 147 pont
    2. Firtosvári Gábor / 130 pont
    3. Nagy Alex / 114 pont
    4. Rozgonyi Ákos / 84 pont
    5. Kruss Károly / 83 pont

  Szponzorok: