Magyar OB, 3. forduló: Árvízveszély!

  Úgy néz ki nincs idén magyar bajnoki víz nélkül. Ácson újra idő előtt fejeződött be a hétvége: egy forró első futam után, jött a menetrendszerű eső.

  Két extrémül saras verseny után bíztunk a száraz folytatásban. A hódmezővásárhelyi duplázással megnyugtató előnyre tettem szert a magyar bajnokságban, ezért mindenféle feszültség nélkül vágtunk neki a csapattal a harmadik fordulónak.

  Az ácsi pályát nagyon szeretem, mert rendkívül trükkös. Félig laza, félig kemény borítású, nagyon nehéz megtalálni hozzá a jó futóműbeállításokat. Mivel idén még nem igazán volt szerencsém a 2014-es vassal száraz körülmények között menni, ezért az edzéseken nagy hangsúlyt fordítottunk Havasi Zolival a setup tökéletesítésére.

  Nagyon rangos, nemzetközi mezőny jött össze erre a versenyre, szóval előzetesen nem mertünk belemenni semmilyen esélylatolgatásba. A csapattal abban maradtunk, hogy próbáljam meg a saját tempómat motorozni. Jó rajt, erős első körök, aztán egy kis lazítás. Nagyjából ez volt a taktikám a rajtgép lecsapódása előtt.

  A motocross azért szép sportág, mert kiszámíthatatlan. Nem tudhatod mi vár rád az első kanyarban, onnantól pedig borulhat minden! Ezúttal jól jött ki a lépés, sikerült elhoznom a rajtot, ami a taktikám kamatoztatása szempontjából az első számú lépcsőfok volt. Utána viszonylag eseménytelen körök következtek: határozott köröket mentem, de nem teljes erőbedobással. Végig kontroll alatt tartottam az eseményeket, így enyém lett a futamgyőzelem.

  Elképesztő volt a páratartalom, az ácsi pálya katlan szerű stílusa miatt pedig megrekedt a meleg levegő. Bár a meteorológia nem jelzett előre esőt, a rekkenő hőség nem véletlenül volt jelen. Az MX1-esek első futama után egy trópusi zápor kapta el a pályát, és két pillanat alatt motorozhatatlanná tette azt. Brutálisabb volt, mint Tápióbicskén. A versenyigazgatóság végül törölte a második futamot, így ez a forduló is az enyém lett.

  Összesített eredmények:
  1. Szvoboda Bence, HTS-KTM Team - KTM
  2. Firtosvári Gábor, Motomax-OKR Team - KTM
  3. Karner Phillip, ÖMRC JLAW Racing - KTM
  4. Nagy Alex, Motomax-OKR Team - KTM
  5. Rozgonyi Ákos, 1WD MSE - KTM

  A bajnokság állása:
  1. Szvoboda Bence 97 pont
  2. Firtosvári Gábor 86 pont
  3. Nagy Alex 74 pont
  4. Kruss Károly 59 pont
  5. Zsigovits Norbert 56 pont

  Szponzorok: