Magyar OB, 2. forduló: Dupla győzelem

  Továbbra sem volt velünk az időjárás, viszont most már legalább egy stabil versenyt sikerült teljesítenem. Két futamgyőzelemmel átvettem a vezetést a bajnokságban.

  Szünet nélkül folytatódott a magyar nemzeti bajnokság a második fordulóval, Hódmezővásárhelyen. Alig tudtam pihenni, ez nem feltétlenül tett jót a műtött térdemnek. Már a versenyt megelőző nap tudtuk, hogy nem lesz egyszerű menet ez sem: egész este zuhogott az eső, és másnapra is mondták az égi áldást.

  A meteorológusok mindig tévednek, hát most az egyszer bejött a jóslatuk. A szabedzéseket szétázott pályán teljesítettük, de legalább felülről nem jött a víz. Az időmérőre viszont megérkezett az ítéletidő. Két pillanat alatt leszakadt az ég a pályára, és kb. olyanok voltak a körülmények, mint egy héttel korábban, Tápióbicskén.

  Sikerült minden felmenetelemkor a legjobb időket megfutni, így én választhattam először rajthelyet a délutáni futamokon. Szerencsére ekkorra  már a nap is kisütött, a pályán viszont foltokban állt a víz. Ilyen helyzetben nagyon fontos a jó rajt, hiszen, ha elsőként fordulsz, akkor jó eséllyel tiszta maradsz.

  Vannak bizonyos dolgok, amit kicsit másképp csinálunk egy saras versenyen. Például roll-offos szemüveget használunk a letépők helyett, vagy a sisakunkra ragasztunk szivacsokat, hogy a tapadós sár ne álljon meg rajta, plusz súlyt képezve a fejünkön. Nem árt, ha pár törlőkendő kéznél van a gatyába betűrve, egy bukás után ez jól jön, hogy tisztára törölhessük a kezünket.

  A műszaki depóba plusz szemüvegeket visznek a segítők, ha esetleg ki kellene állni egy gyors pit stopra, mint Tápióbicskén is. A motoron kicsit ritkább mintázatú gumikat teszünk, puhítunk a telókon, és ha van lehetőség, akkor teli féktárcsákat kap a motor.

  Na, de vissza a versenyekhez. Jól jöttem el mindkétszer, egy lecsúszást leszámítva stabil köröket hoztam, bár nem a leggyorsabbakat, viszont az ellenfeleim sokat hibáztak, így valamelyest megkönnyítették a dolgomat. Sajnáltam, hogy Hugyecz Erik nem tudott indulni, szívesen visszavágtam volna neki az előző versenyért, de Firtosvári Kacsával újra volt pár izgalmas csörte. Igaz, most hibázott, úgy gondolom, a szezon hátralévő szakaszában komoly ellenfél lesz.

  Ezzel a két futamgyőzelemmel átvettem a vezetést a bajnokságban, amit az év végéig meg is szeretnék tartani. Köszönöm a szponzoraimnak az támogatást, a csapatnak a mega technikát, a családomnak a kitartást, a szurkolóknak pedig a bíztatást. Ácson, a magyar bajnokság harmadik fordulóján találkozunk majd!

  Össztett végeredmény:

  1. Szvoboda Bence, HTS-KTM Team – KTM
  2. Firtosvári Gábor, MotomaX-OKR Team - KTM
  3. Kruss Károly, MAMI Team Fehér
  4. Nagy Alex, MotomaX-OKR Team - KTM
  5. Zsigovits Norbert, Full-Gas MSE - Kawasaki

  A bajnokság állása:

  1. Szvoboda Bence, 72 pont
  2. Firtosvári Gábor, 64 pont
  4. Nagy Alex, 56 pont
  3. Kruss Károly, 51 pont
  5. Zsigovits Norbert, 43 pont

  Szponzorok: