Cseh OB, 6. forduló: Harc a végsőkig

  Nem érdekeltek a körülmények, úgy utaztam el a cseh bajnokság fináléjára, hogy nem lehet másé a végső győzelem. Nem bocsátottam volna meg magamnak, ha feladom, ezért  aztán az utolsó leheletemig küzdöttem!

  A sírból hoztam vissza a bajnoki cím lehetőségét. Talán még emlékeztek rá, a szezonom egy durva térdsérüléssel indult. Sokan már ekkor temettek, de én bíztam magamban, és a csapatom is teljesen mögöttem állt. Két szenvedős 5. helyezés után csak nyertem, így a finálé előtt 1 pont választott el az ellenfelemtől.

  Nehezen indult számomra ez a verseny, mert pár héttel előtte egy szerencsétlen szituációban megsérültem edzés közben. A hüvelykujjam eltörött. Ma sem értem, hogyan tudtam abban a helyzetben eldobni a motort. Egyáltalán nem volt nagy bukás, csupán rosszul tettem le a kezem.

  Versenyeztem már komolyabb sérüléssel is, biztos voltam benne, hogy ez nem fog eltántorítani a végső célomtól.

  A finálé napjára a lehetőségekhez képest rendben voltam. Bár az ellenfelem nagyon képzett motoros, aki már ebben az évben nyert egy német szuperkrossz és egy motokrossz bajnoki címet az MX2-es kategóriában, és nekem mindkét futamban előtte kellett volna célba érnem, bíztam magamban.

  Az égiek viszont nem voltak az én oldalamon. A kvalifikációs edzésen nagyot estem egy lekörözött versenyző miatt. Szinte minden porcikám fájt, eltörött három bordám, de ami a legrosszabb volt, hogy agyrázkódást kaptam. Az esést követő fél-egy órára egyáltalán nem emlékeztem. Erre mondják azt hiszem, hogy KO.

  A bajnoki cím ezzel elment, viszont eszem ágában sem volt itt feladni, mert az év végi dobogós helyezés sokat számított. Ehhez pedig oda kellett állnom az első futam rajtjához, és ha már ott voltam, akkor elhoztam a startot. Az első körben végig vezettem, aztán ahogy erősödött a fájdalmam, úgy estem vissza a mezőynben. Végül a 15. helyen értem célba, amivel bebiztosítottam az összetett harmadik helyezést.

  Csalódott voltam, mert nem ezért mentem ki, és ha nem történik ez a két baleset, akkor senki sem állhatott volna az utamba, de ennek úgy látszik, így kellett történnie, ezek szerint még nem értem meg a cseh bajnoki koronára. Viszont rossz hírem van az ellenfeleim számára: jövőre ennél jóval eltökéltebben fogok harcba szállni!

  Köszönöm az egész éves támogatást a csapatomnak, a családomnak, a szponzoraimnak, és a rajongóknak. A balszerencsés idényzáró ellenére eredményesnek ítélem meg ezt az évet, nagyon sokat léptem előre. Jövőre pedig még magasabban lesz a léc! Találkozunk a versenyeken!

  A bajnokság végeredménye:
  1. Boris Maillard / 459 pont

  2. Marek Sukup / 458

  3. Szvoboda Bence / 407

  4. Rudolf Weschta / 390

  5. Martin Finek / 388

  Szponzorok: