Cseh OB, 5. forduló: 1 pontocska

  "Azért, mert letudtad a nagyobbik részét, ne hidd, hogy ajándékba kapod a végét!" Nehéz menet lesz az utolsó forduló, de hiszek magamban, és sikerülni fog!

  Már csak egy pont a lemaradásom a cseh bajnokság MX2-es kategóriájában. Ahonnét indultam az év elején, ez szinte a csodával egyenlő. Eddig nem akartam beszélni róla, de nem csak a térdemmel voltak gondok, hanem a lapockámmal és a csigolyáimmal is. Nagyon sok orvos keze között megfordultam, és nagy akaraterő kellett nem feladni ezt az évet. Megtehettem volna, talán senki sem marasztalt volna érte el, de én mindenképpen meg szerettem volna valósítani az év elején kitűzött céljaimat, ami felé a legjobb úton haladok.

  A cseh bajnokság ötödik fordulója Petrovicében volt. Nem könnyű pálya, ahogy igazából egyik cseh pálya sem az. Ráadásul nagyon meleg volt, ami kondicionálósan kikészített. A lelki bajaimról itt már nem szeretnék szót ejteni, a nyílt levelemet olvashattátok korábban itt az oldalamon. Szóval egyáltalán nem voltak ideálisak a körülmények a versenyt megelőzően. 10 ponttal voltam lemaradva az elsőtől. Tudtuk, hogy ide egy kis szerencse is kelleni fog, mert nyílt sisakos küzdelemben nem tudom ledolgozni a hátrányomat, ahhoz már kevés maradt a bajnokságból.

  Ebben a helyzetben nem volt más választásom, mint tövig húzni a gázt, és bízni a szerencsémben. Nagyon boldog voltam, amikor végre ez a pillanat elkövetkezett. Az edzéseken hoztam az első helyezéseket, nagyon jó formában volt alattam a technika, nem tudok elég hálás lenni érte a Buksa/Ados KTM Teamnek, Havasi Zolinak, Horváth Lajosnak és természetesen édesapámnak, aki a legfőbb támaszom ezeken a versenyeken. Az első futamon vittem a rajtot, és egy erős menettel nyertem a futamot. Ellenfelem a 11. pozícióban végzett, vagyis eltűnt a köztünk lévő különbség.

  Nagy kő esett le a szívemről, erre a “csodára” vártam egész évben.

  Persze, ne értsétek félre! Nem szeretnék kárörvendőnek tűnni, hiszen nagyon sportszerű a csata Boris Maillard és köztem, csak végre úgy éreztem, hogy én vagyok most a mázlista. Az elmúlt években annyi balszerencse ért! Ezzel egy új bajnokság kezdődött, kaptam egy esélyt a végső győzelemre. A szuperdöntő előtt azonos pontszámmal álltunk. 5 futamunk maradt, hogy eldöntsük, melyikőnk lesz idén a bajnok.

  A szuperdöntőben, vagyis a petrovicei verseny második futamában szintén jól alakultak a dolgok, de most Maillard nem tette meg azt a szívességet, hogy hibázzon. A verseny kétharmadát vezettem, aztán megelőzött, és pár másodperccel előttem ért célba. Nagyon megnyomta ezt a futamot, belőlem pedig sokat kivett az első. Nem tudtam feltartóztatni sajnos, így újra ő került előnybe. 1 pont van közöttünk az utolsó forduló előtt.

  Nagyon nem szeretnék belemenni elemzésekbe, mert sok dolog fog történni október 13-ig, az utolsó cseh verseny időpontjáig. Be fog fejeződni a magyar bajnokság, indulok egy cseh szuperkrossz versenyen a 350-es motorommal, jön az utolsó kettő ADAC forduló és lesz egy MX of Nations is. Mivel Csehországban 1 pont van a helyezések között, így viszonylag egyszerű a matek: mindkét futamban le kell őt győznöm. Nem lesz könnyű, de a pakliban minden benne van. Ez motokrossz! Ezért szeretem annyira!

  MX2 összetett végeredmény
  1. Szvoboda Bence
  2. Marek Sukup
  3. Rudolf Weschta
  4. Boris Maillard
  5. Martin Krc
  6. Vaclav Kovar
  7. David Kosmak
  8. Firtosvári Gábor
  9. Jaulin Sullivan
  10. Tomas Simko

  A bajnokság állása az utolsó forduló előtt:
  1. Boris Maillard - 382 pont
  2. Szvoboda Bence - 381
  3. Marek Sukup - 378
  4. Rudolf Weschta - 323
  5. Milan Spicak - 320

  Szponzorok: