Cseh OB, 3. forduló: Győzelem!

  Végre megvan az első idei nemzetközi győzelmem! Nagy kő esett le a szívemről. A kaplicei cseh bajnokin nagyon jó formában motoroztam, egy apró hiba ellenére is megvolt az összetett diadal.

  A kezdeti nehézségek ellenére kezd beindulni a cseh szezonom is. A térdsérülésem miatt buktam ugyan pár fontos pontot az előző fordulón, most viszont úgy álltam oda a rajthoz, hogy ha törik, ha szakad, csökkentem a hátrányom a pontvadászatban, hiszen a bajnoki címet tűztem ki magam elé a cseh MX2-ben.

  Szerencsére ehhez minden támogatást megad a cseh csapatom, a Buksa/Ados KTM. MX2-ben én vagyok a vezéremberük, szóval nem kicsi rajtam a nyomás, de az elmúlt években már bebizonyítottam, hogy ha jó technikát kapok, akkor képes vagyok legyőzni a legjobbakat. Tavaly például az enyém volt a legtöbb futamgyőzelem, a bajnoki címről azonban lecsúsztam egy sérülés miatt.

  Idén nagyon erős lett ez a nemzeti bajnokság, a címvédő helyi srác, Marek Sukup átült KTM-re, és hát eléggé gyors, de a kawás franciák sem piskóták. Brutál technika van alattuk, úgyhogy rendesen fel kell kötni ellenük a nadrágot.

  Az edzéseken már éreztem, hogy ez az én versenyem lesz: elsőként választhattam rajthelyet magamnak az MX2 első futamára, ami azt jelenti, hogy nyertem a kvalit. A rajtom kivételesen jól sikerült, Firtosvári Kacsa mögött a második helyen fordultam. Pár kanyar múlva megelőztem a honfitársam, és elkezdtem kiépíteni az előnyömet az élen. A futam nagy részében vezettem, de elkövettem egy buta hibát, ezt pedig kihasználta az egyik legnagyobb ellenfelem, a francia Boris Maillard, így csak második lettem.

  Rendkívül mérges voltam magamra, mert egy biztosnak látszó futamgyőzelmet hagytam veszni ezzel. A két futam között odajött hozzám Gyevát Feri, aki felhívta a figyelmemet egy apróságra. “Miért búsulsz? Nem emlékszel honnan jöttél vissza?” - mondta. Annyira kijózanító volt ez a két mondat, hogy teljesen felszívtam magam a szuperdöntőre, ugye ez az a futam, ahol az MX1-gyel együtt megyünk.

  A 450-es motorokkal szemben semmi esélyem nincs a rajtnál ezen az egyesített futamon, de nem is velük kell harcolnom elsősorban. Viszonylag a mezőny elejében tudtam eljönni, az MX2-es vetélytársaim hátul kicsit beragadtak. Egyenletes futamot produkálva az 5. helyen érkeztem célba, a kategóriámat pedig megnyertem, ezzel az idei első cseh diadalomat értem el. A célomat elértem, sikerült közelebb kerülnöm az ellenfelekhez a bajnoki pontvadászatban. Remélem, a szezonra tervezett másik célomat is sikerül megvalósítanom: a bajnoki címet!

  MX2 összetett:
  1. Szvoboda Bence
  2. Maillard Boris
  3. Sukup Marek
  4. Hugyecz Erik
  5. Kovář Václav
  6. Firtosvári Gábor
  7. Finěk Martin
  8. Špičák Milan
  9. Kosmák David
  10. Kučera Jan

  A bajnokság állása:
  1. Boris Maillard 234 pont
  2. Marek Sukup 234
  3. Szvoboda Bence 222
  4. Milan Spicak 196
  5. Vaclav Kovar 195

  Szponzorok: