Cseh OB, 2. forduló: Ez meglepett!

  Egyhetes térdműtéttel motorozni egyenlő az őrültséggel, de nekem muszáj volt rajthoz állni, mert nem engedhettem el a pontokat. A fogamat összeszorítva küzdöttem, így továbbra is versenyben vagyok a bajnoki címért.

  Az előzményeket bizonyára már ismeritek. Egyhetes térdműtéttel mentek ki Pacovba, a cseh bajnokság egyik legnehezebb pályájára. A csapatom megértette volna, ha kihagyom, de a bajnokság szempontjából nem engedhettem meg magamnak ezt a luxust. Idén teljesen megkeverték a pontozást a csehek, egy futamgyőzelemért 40 pontot adnak, utána pedig csak 1 pont van a helyezések között. Ha tehát itthon maradok, akkor kapásból 80 pont megy el.

  Sok jóra nem számítottam, annyira érzékeny még a térdem, hogy képtelen voltam rendesen szorítani a motort. Be kellett tennem egy szivacsot a térdvédőmhöz, mert különben képtelen letten volna végig csinálni ezt a versenyt. A technikai feltételek szerencsére kiválóak voltak, elkészült végre a versenymotorom, nekem csak a gázt kellett húznom. Na igen, félig rokkantan azért ezt könnyebb kimondani, mint megcsinálni.

  Óvatos voltam, kerültem a csatákat, figyeltem a lábamra, nehogy leakadjon. Azt terveztem, hogy az elején kicsit lazábban megyek, aztán a vége felé meghúzom, amennyire csak tudom. A taktikám bevált, mert amikor elkezdtek hullani az ellenfelek, én még rátettem egy lapáttal és a bejöttem a harmadik helyen. Ez nagyon feldobott. Nem reménykedtem az első ötben, erre harmadik lettem. Csak sajnos minden energiámat kivette ez a futam.

  Következett a szuperdöntő, ahol együtt voltunk az MX1-gyel. Közönöm nem volt az eseméynekhez. A lábam remegett a fájdalomtól, alig bírtam magam nyeregben tartani, csak a pontszerzés járt a fejemben. A futam közepén volt egy lelki mélypontom. Akkor úgy éreztem, hogy fel kell adnom, de aztán erőt vettem magamon, és kategóriámban a 9. lettem, amivel nagyon értékes 32 pontot gyűjtöttem.

  Nagyon cseles ez a pontozás, mert egy ilyen gyenge futammal is alig maradtam el a versenyt megnyerő francia ellenfelemtől, viszont cserébe nagyon nehéz lesz ledolgozni a 14 pontos lemaradásomat. Egy technikai hiba, vagy egy bukás ellenben alapjaiban átírhatja a pontokat.

  A csapatomat és engem is meglepett a teljesítményem. Most már én vagyok a legelőkelőbb helyen a bajnokságban közülünk, ami óriási elégtétel számomra. A következő verseny majd csak június végén lesz, addig szeretnék újra csúcsformába lendülni, hogy véghez vigyem azt, ami tavaly nem sikerült. Remélem a szerencse idén az én oldalom áll majd.

  A bajnokság állása két forduló után

  1. Marek Sukup 157 pont
  2. Boris Maillard 156
  3. Jaulin Sullivan 144
  4. Szvoboda Bence 143
  5. Rudolf Weschta 142

  Szponzorok: