Cseh OB, 1. forduló: Visszaléptünk

  Sajnos nem ott folytattam, ahol tavaly abbahagytam. Kevés teszteléssel a hátam mögött nem tudtam magamból kimotorozni azt, ami bennem van. A következő verseny már csak jobb lehet.

  Álom volt számomra a tavalyi cseh bajnokság. Szinte vébés motort kaptam a csapatomtól a Buksa/Ados KTM Teamtől, ami az eredményeken azonnal meglátszott. Nekem volt a legtöbb futamgyőzelmem a szezonban, és simán bajnok lehettem volna, ha nincs sérülés miatt kihagyott versenyem. Boldog voltam ezzel az eredménnyel, mert végre először nem kellett szenvednem a technikával. Ebben a tudatban vágtam neki a 2013-as sorozatnak.

  
Ehhez képest nem előre, hanem hátrébb léptünk. Amit vérrel-verítékkel felépítettünk, az az idei első versenyen egy szempillantás alatt lett semmissé. Az elhúzódó tél miatt keveset tudtam tesztelni velük, ezért az éles versenygépem nem készült a nyitóversenyre. Széria motort kaptam, amin volt egy tunning kipufogó és a rám beállított Havasi futóművem. Tisztában voltam vele, hogy ezzel a csomaggal nem fogok tudni maradandót alkotni ezen a hegyi pályán, ennek ellenére apait-anyait beleadtunk a csapattal együtt.

  Idén változtattak a csehek a lebonyolításon. Az hagyományos kategóriánkénti két futamot felváltotta a vébé első két fordulóján látott egyesített rendszer. Minden kategóriának egy futama van, innen a legjobb 18 jut tovább a szuperdöntőbe, ahol összevonják az MX1-et és az MX2-őt, de külön értékelnek minket. Ez papíron jól hangzik, bizonyára a nézőknek is izgalmasabb -bár szerintem kicsit megtévesztő-, viszont nekünk MX2-eseknek nagyon melós. Elve hátrányban vagyunk a rajtnál, az előzésekről meg ne is beszéljünk.

  Sajnos bejött amitől féltem. Beragadtam a rajtnál és mire az MX1-es élmezőny utolsó tagjain átfűztem magam, addigra az MX2-es ellenfeleim lőtávolon kívül voltak. Az összetettben elért ötödik helyezésem abszolút reális képet mutatott a technikai felkészültségről. Csak olyan motorosok végeztek előttem, akiknek fullos technikájuk volt. Kihoztam magamból mindent, most ez ennyire volt elég. Ha a következő versenyre összeáll a motor, akkor újra képes leszek a győzelemért harcolni. Ez vigasztal egyedül.

  Szponzorok: