Cseh OB, 1. forduló: A legjobb kezdés!

  Az első futamgyőzelmem megvolt, de második lettem. Nem vagyok csalódott, ilyen jól még nem kezdtem cseh szezont.

  Hosszú volt a tél verseny nélkül, már nagyon vártam, hogy elkezdődjenek a tétmeccsek. Jó formában érzem magam, mindent megtettem a felkészülés során, ami tőlem telt. Szerencsés vagyok, mert egy nagyon komoly stáb segíti a 2014-es boldogulásomat. Mindent megkapok, amit szeretnék, cserébe nekem hozni kell az eredményeket. Ezúton is köszönöm a segítőim és a szponzoraim támogatását. Azon leszek, hogy megháláljam a bizalmat.

  Nagyon sűrű lesz számomra ez az április, minden hétvégén lesz egy nehéz verseny. Cseh OB, magyar OB, Európa-bajnokság, német bajnokság. Négy különböző felkészültséget igénylő sorozat, három teljesen különböző motorral. Durva program, de csinálni kell, és meg is fogom csinálni! Februárban lehetőségem volt két hetet Spanyolországban készülni Harry Everts sulijában. Sok fontos tanáccsal látott el a korábbi világbajnok erre a szezonra, nem lesz baj!

  A cseh bajnokság indult be számomra legelőször. Kaplice fogadta a mezőnyt az első fordulón. Szeretem ezt a pályát, jó tempós, nehéz kombinációkkal. Tavaly nyertem itt, idén sem szerettem volna alább hagyni, bár, a jó idénykezdés eddig nem igazán volt rám jellemző. A cseh csapatom, a Buksa/Ados KTM Team minden tőlük telhetőt megtettek a versenyképességemért. Egy komolyan felkészített motorral állhattam oda rajthoz.

  Az edzéseken nem akartam kockáztatni, egy biztos tempóval második időt motoroztam a csapatársam mögött. A francia Sulivan Jaulin tavaly még egy másik csapatban húzta a gázt. Már akkor is gyors versenyző volt, de idén még felkészültebbnek látom. Mivel a tavalyi bajnok, Boris Maillard már nem motorozik ebben a mezőnyben, így sajnos revansot sem tudok venni az elbukott bajnoki címért. Maradt nekem Sulivan. Na, ő sem lesz egyszerű eset! Feszültség viszont nincs közöttünk, a magánéletben egy nagyon rendes srác, remélem ez így marad egész szezonban.

  Az eső egész nap cukkolt minket. Nem esett nagyon, pont annyira nedvesedett be a pálya, hogy ne lehessen teljes tempóban menni. Figyelni kellett minden apró mozdulatra. Az első futamban elhoztam a rajtot, és egy biztos tempót tartva nyertem. A vége felé egyre jobban csúszott a pálya, és egyre rosszabb lett a föld állapota, ahogy kijártuk a nyomokat. Nagyon nagy megkönnyebbülés volt számomra ez a győzelem.

  A második futamban sajnos elrontottam a rajtot. Az előttem lévő pár embert sikerült gyorsan megelőznöm, de a második helyezett mögé beragadtam. Sok idő ment el míg őt is le tudtam gyűrni, addigra Sulivan már messze volt. Próbáltam pár határozott körrel feljönni, és sikerült is egyre jobban közelítenem hozzá, de kifutottam az időből. Talán másfél másodperccel ért be előttem a célba. Mivel ő lett a második az első futamban, és a motokrossz hagyományai szerint a pontegyenlőséget a második futamban elért jobb helyezés dönti el, így csak a dobogó második fokára állhattam fel a nap végén.

  Nem vagyok emiatt csalódott, hiszen együtt vezetjük a bajnokságot. Ilyen jól még nem kezdtem cseh szezont, ez pedig nagyon doppingol! Bízom a hasonlóan eredményes folytatásban. Mikor ezeket a sorokat írom, már Bulgáriára készülök. Ez lesz az első 300-as kétütemű Európa-bajnoki verseny a motokrossz történetében. Szeretnék egy nagyon jó eredménnyel hazatérni onnan is.

  Szponzorok: