Cseh MX, Kaplice: Két második hely

  Kíváncsian vártam a hétvégi versenyt Kaplicében, főleg azért, mert szeretem a pályát. Az időmérő edzésen sikerült egy elég szépet esnem, jól megzúztam magam itt-ott, de szerencsére nem történt semmi komolyabb. Így is sikerült másodiknak minősítenem magamat a futamokra.

  Az első futam startja nem sikerült túl jól, de első kör végén már második voltam. Hiába próbáltam megközelíteni a francia csapattársamat, nem igazan ment: ő bevállalt mindkét futamban egy olyan felugrót minden körben, amin nyert velem szemben kb. másfél másodpercet. Én a sérülés elkerülése érdekében inkább nem vállaltam el, és bár közelítettem hozzá a végére, második lettem.

  A második futam startjánál beragadtam egy kicsit és 12-nek fordultam el. Nagyot hajráztam az elején, pár kör alatt már második voltam. Ezután mindent megpróbáltam, de hiába voltam gyorsabb, az utolsó körre sikerült csak 5 másodpercen belülre kerülnöm Jaulinnal szemben. Másodikként zártam a napot. Talán kicsit csalódott lehetnék, mert gyorsaságom megvolt a győzelemhez, de fontosnak tartottam az idei kínkeserves szezonkezdet után, hogy egészséges maradjak.

  Nagyon köszönöm a Buksa/Ados KTM-nek ezt a hétvégét. Apának a szerelést, barátnőmnek a sok segítséget, Nagy Norbinak, hogy kijött velünk, és csinált pár frankó képet rólam Csehországban is. Az összes szurkolómnak is hála, akik itthonról, vagy a helyszínen buzdítottak! (Nagyon jó volt látni magyarokat a pálya mellett)

  Részletesebb beszámolót az MXonline oldalon olvashattok: http://mxonline.hu/cseh_ob_kaplice_ilyen_volt_belulrol

  Összetett végeredmény:
  1. Jaulin Sulivan (1-1, Buksa/Ados KTM Team, KTM)
  2. Szvoboda Bence (2-2, Buksa/Ados KTM Team, KTM)
  3. Šimko Tomáš (3-3, KRTZ, Honda)
  4. Šikyňa Richard (4-7, TEAM MAX 2, KTM)
  5. Krč Martin (5-6, SZA Racing team, KTM)

  A bajnokság állása:
  1. Jaulin Sulivan 215 pont
  2. Šimko Tomáš 201
  3. Krč Martin 192
  4. Szvoboda Bence 179
  5. Šikyňa Richard 146

  Szponzorok: