ADAC Masters, 5. forduló: Öröm és boldogság

  Renkdívül pozitív hétvégét zártunk. Azért a többes szám, mert most éreztem először, hogy összeálltunk csapat szinten. Végig segítettük egymást, és együtt örültünk a másik sikerének.

  Tele volt érzéssel ez a hétvége a német bajnokság 5. fordulóján. A helyszín Ried volt, egy kemény talajú, lendületes vonalvezetésű, lankás pálya. Ismerem jól korábbról, nagyon trükkös. Hamar kinyomosodik és sok negatív dőlésű kanyar van rajta. Vezetéstechnikailag a top pályák közé sorolnám, amihez motor is kell! Szerencsére ezzel nem volt probléma, a HTS KTM egy jól felkészített 350-est tett alám, a Havasi Zoli által felkészített WP futómű pedig nagyon mega volt.

  Már a szombati napon éreztem, hogy van valami a levegőben és ez az én versenyem lesz. Ezt nem lehet leírni, egyszerűen érzed belül magadban az erőt, a kedvet a versenyzéshez és azt a gyilkos ösztönt, ami elengedhetetlen ehhez a sporthoz. A szabadedzéseket a beállítások tökéletesítésére szántuk, hiszen az év nagy részében a 250-es motor nyergében vagyok, és csak az ADAC versenynapján ülök fel a 350-es motoromra. A pálya ritmusára hamar ráéreztem, felkészültnek éreztem magam a kvalifikáció előtt.

  A tétre menő edzésen aztán beütött a hangulat, Kornél sokáig vezette a csoportunktat, az edzésnek meg volt egy olyan pontja, ahol a második voltam mögötte. Egy újonc csapattól ez azért nem akármilyen teljesítmény, mivel az ADAC Mastersen tényleg nagyon tehetős csapatok és nagyon tehetséges versenyzők vannak! A csapatfőnököm arcán látott boldogság mindenért kárpótolt a hétvége folyamán, még azért is, hogy végül csak ötödik lettem a csoportomban és kilencedik az összesítés után. Így is ez volt az egyéni legjobbam.

  Ezután sikerült a főnök arcára fagyasztanom a mosolyát, ugyanis beneveztem a közönség szórakoztatására rendezett távolugró versenyre. Nem volt veszélytelen, mert ötödik teligázon ugrottunk el. Nagyon para volt, de úgy voltam vele, hogy ha beneveztem már, akkor mindenáron az elejében fogok végezni, ezt a csapat reklámozását tekintve is személyes ügynek tekintettem. Mindenkinek három lehetősége volt. Az elsőnél még csak próbálgattam magam, a másodiknál viszont elvállaltam az ötödik telit. Fura érzés volt, mert korábban még nem ugrottam ilyen tempónál. Érdekes lett volna megnézni a sebességet egy kilométerórán, saccra olyan 90 km/h körül dobott el az ugró. 64, 8 méter volt a legjobb ugrásom, amivel éppen lemaradtam a dobogóról (csak nekem volt 350-esem, az előttem végzők 450-essel mentek). A győztes ugrás olyan 66-67 méter volt. A célomat elértem vele, sokat beszéltek rólam és a csapatról utána. Én ép bőrrel megúsztam, a csapatfőnök viszont kihordott egy szívinfarktust lábon, de azért jó móka volt! :)

  A versenynap még ennél jobban folytatódott! A rajtjaim eddig a gyenge rajtpozíciók miatt nem sikerültek, most viszont jó helyre tudtam állni, ami meghozta a várt eredményt. Kb. negyediknek fordultam el, utána pedig vitt az élmezőny lendülete. A futam első harmadában látótávolságon belül volt az első helyezett, ez minden bennem rejlő tartalékot előhozott. Ennek a végére sajnos meg lett a böjtje. A futam utolsó felére kicsit elfáradtam, nem vagyok nagyon hozzászokva a 350-es erejéhez...nem akartam felesleges kockázatot vállalni, így megelőzött a leintésre két versenyző, de így is hatodik lettem, ami a csapat legjobb egyéni eredménye a szezonban. Madarat lehetett volna fogatni velem és a csapattal is!

  A második futam rajtját elrontottam. Rossz ütemben reagáltam a rajtgép lecsapódására, és elment mellettem az egész mezőny a rajtegyenesben. Egy hosszú féktávval tudtam valamelyest menteni a helyzetet, miközben a mezőny kisodródott, én szűken tartva vissza tudtam kb 20-25 motorost előzni. A legjobb helyezés, ahol motoroztam a második futamban kb. a nyolcadik volt, a leintésre azonban visszacsúsztam a 12. helyre, így az összesítésben 7. lettem. Ebben a mezőnyben ez egy nagyon előkelő helyezés, örülök, hogy megajándékozhattam vele a csapatot. Annak is nagyon örültem, hogy ennyi magyar volt a helyszínen. Olyan volt, mintha otthon motoroznék.

  Remélem az idei szezon tartogat még számomra pozitív meglepetéseket. Most hétvégén a cseh bajnokság következő állomása következik, ahol harcban vagyok az MX2-es bajnoki címért. Gondoljatok rám most is, kelleni fog a bíztatás a végjátékhoz!

  Első futam végeredmény

  1. Matthias Walkner

  2. Jeremy Seewer

  3. Gregory Aranda
  
4. Pascal Rauchenecker
  
5. Dennis Ullrich

  6. Szvoboda Bence 

  7. Nick Kouwenberg

  8. Sébastien Pourcel

  9. Filip Neugebauer

  10. Angus Heidecke

  
Második futam végeredmény

  1. Tim Gajser

  2. Sébastien Pourcel

  3. Matthias Walkner
  
4. Günter Schmidinger

  5. Kevin Wouts

  6. Jeremy Seewer

  7. Filip Neugebauer

  8. Nikolaj Larsen
  
9. Angus Heidecke

  10. Christian Brocke

  ...

  12. Szvoboda Bence


  
Összetett végeredmény

  1. Matthias Walkner

  2. Jeremy Seewer

  3. Sébastien Pourcel
  
4. Filip Neugebauer

  5. Dennis Ullrich

  6. Tim Gajser

  7. Szvoboda Bence 

  8. Kevin Wouts

  9. Angus Heidecke
  
10. Gregory Aranda

  Szponzorok: