ADAC Masters, 3. forduló: Fejlődés

  Óriási előrelépésnek éltem meg ezt a versenyt. Felszabadultam motoroztam, aminek meg is lett az eredménye: az időmérőn és az első futamban is megfogtam Kornélt. Ez egy apró személyes siker volt.

  A sérülésem ugye kicsit átírta a 2013-as forgatókönyvet, otthon MX2-ben megyek, Németországban viszont továbbra is a Masters kategóriában, vagyis MX1-ben állok rajthoz, de nem a 450-es motorral, hanem a 350-essel. Ez nagyon jó választásnak bizonyult, sokkal gyorsabb lettem vele!

  A térdműtétem miatt ki kellett hagynom a második német versenyt Reutlingenben, amit így utólag egyáltalán nem bánok, mert az is egy esős verseny volt. Aichwaldba úgy érkeztem meg, hogy lehetőleg kvalifikáljam magam a futamokra, és utána pár pontot szerezzek. Ez a bajnokság rendkívül erős, vb-menők mennek itt, szóval egy jó eredmény igazán sokat tud dobni a versenyző megítélésén.

  Nagyon jól sikerült számomra ez a hétvége. Az edzéseken egy viszonylag jó időt motoroztam a csoportomban, egy ideig vezettem is, de a végére a sztárok felszívták magukat, és az elszomorító 15. helyen végeztem. Egy kicsit paráztam, mert ezzel a pozícióval ki is csúszhattam volna a kvalifikációs helyekről, mivel a két csoport összesítése után alakul csak ki a rajtsorend. Az időm jobb volt, mint a Kornélé, mégis hátrébb soroltak a szabályok értelmében.

  A verseny napján szerencsére nem volt már eső, így ultra körülmények fogadtak minket. Meggyűlt a bajom ezen a napon a szemüvegemmel. Mindkét futamban kipattant a lencsém, ami megakadályozta, hogy a maximumot hozzam ki magamból, mégsem vagyok elégedetlen. Az első futamban egy nagyon jó start után a 12. helyen futottam célba, Kornél előtt, aki a 14. lett a kuplunggal küszködve. A második futamban megfordult köztünk a sorrend, Kornél lett a 12., én pedig a 15.

  Rendkívül szerencsés helyzetben vagyok, hogy a HTS KTM lehetőséget biztosít számomra a németországi versenyzéshez. Ez a fejlődés legfőbb záloga. Biztos vagyok benne, hogy az év hátralévő részében még ennél is szebb eredményekkel tudom meghálálni a belém vetett bizalmat. Ez a német verseny új erőt adott nekem a szezonhoz, amiről már-már kezdtem lemondani ott a műtőasztalon. Ez is azt bizonyítja, hogy semmi sem lehetetlen, csak akarni kell!

  Összetett végeredmény:

    1. Maximilian Nagl
    2. Tim Gajser
    3. Gregory Aranda
    4. Dennis Ullrich
    5. Petr Smitka
    6. Filip Neugebauer
    7. Jeremy Seewer
    8. Daniel Siegl
    9. Sebastien Pourcel
  10. Kaspoer Lynggaard
  ...
  12. Németh Kornél (HTS)
  ...
  14. Szvoboda Bence (HTS)

  Szponzorok: